Naar boven
  • Alléén voor professionals
  • Gratis bezorging Vanaf €50
  • Vandaag verstuurd Bestel voor 16:00 u

Verzinkboren en soeverinboren

Verzinkboren, ook wel soeverinboren genoemd, zijn speciale boren die gebruikt worden om voor te boren, zodat de schroefkop uiteindelijk verzonken kan worden. Voorboren helpt tevens voorkomen dat hout gaat splijten, of dat de schroef afbreekt tijdens het vastschroeven. Door voor het voorboren een verzinkboor te gebruiken kunt u zeer nauwkeurig werken. Verzinkboren worden voornamelijk gebruik bij het bewerken van harde houtsoorten en metalen. Een verzinkboor bestaat uit een los boortje en een verzinkkop; hierdoor kan de boor makkelijk vervangen worden wanneer deze is versleten.

POPULAIRE MERKEN: KWB verzinkboren

Meer over verzinkboren

Wat is een verzinkboor?

Een verzinkboor is een boor waarmee gaten kunnen worden verzonken. De verzinkboor wordt ook wel een soevereinboor genoemd. Verzinken gebeurt meestal bij de nabewerking van een geboord gat en wordt gedaan om het volgende: Een gaatje moet op maat gemaakt worden voor verzonken schroeven. Gloeiende klinknagels moeten gemakkelijker kunnen worden ingestoken. Verwondingen voorkomen bij een scherp gat. Voordat de verzinkboor wordt gebruikt moet er eerst een gat worden geboord. De verzinkboor is namelijk niet geschikt om gaten te boren. Als schroeven mooi moeten worden afgewerkt en de boormachine kan niet bij het gat komen, is het verstandig om verzinkboortje met een handvat te gebruiken. Daarnaast gaat het bij zachte materialen ook sneller als er een verzinkboor met een handvat wordt gebruikt.

Schroeven verzinken in hout met een verzinkboor

We bieden een ruim assortiment verzinkboren van kwaliteitsmerken zoals KWB. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 3 tot en met 6 millimeter en worden geleverd inclusief bijbehorende inbus en machineboorhouder. Ook kunt u bij ons terecht voor een speciale steigerhout verzinkboor. Naast verzinkboren leveren wij ook een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige houtboren in alle denkbare maatvoeringen.

De voordelige verzinkboren specialist

Wij bieden u een grote voorraad en de garantie dat u het binnen 24 uur thuisbezorgd krijgt zodat u meteen aan de slag kan. Voor een ruim assortiment verzinkboren tegen een aantrekkelijke prijs bent u bij ons aan het juiste adres.

Als u vragen heeft over verzinkboren, staan wij telefonisch voor u klaar voor al uw vragen.

Neem contact met ons